Splošni pogoji

Pridržujemo si pravico do napak na spletni strani tako v slikovnem kot tekstovnem delu in zanje ne prevzemamo odgovornosti.

Pogoji uporabe avtorskih vsebin

Vse informacije, grafika in programski elementi v najširšem pomenu (teksti, skice, fotografije, video vsebine ipd.), vsebovane na spletnih straneh www.mizarstvo-pergovnik.si, so avtorsko delo in zato že s svojim nastankom v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Uporabnikom je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine izključno le v osebne in nekomercialne namene. Vsakemu posameznemu uporabniku je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine izključno le v enem, osebnem izvodu. Dokumenti in vsebine, objavljeni na teh spletnih straneh, se v nobenem primeru ne smejo kopirati, prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene.

Dokumenti in vsebine, objavljeni na teh spletnih straneh, se lahko izjemoma reproducirajo izključno le v nekomercialne namene, pri čemer morajo biti ohranjene vse informacije o avtorjih in viru ter opozorila o zaščiti avtorskih ali drugih pravic. Takšen izdelek in vsi ostali izdelki oz. storitve, ki so z njim morda oglaševani, morajo biti tako kot te spletne strani povsem brezplačni in dostopni vsem pod enakimi pogoji in brez dodatnih omejitev.

Kdor želi objaviti le del vsebine oz. jo želi objaviti pod drugačnimi pogoji, mora dobiti predhodno pisno dovoljenje avtorja oz. avtorjev. Če ti pogoji niso izpolnjeni, po Zakonu o avtorskih in sorodnih pravicah Republike Slovenije kopiranje avtorskih vsebin teh spletnih strani ni dovoljeno.

Uporabnikom je na njihovih spletnih straneh dovoljeno postaviti povezavo (link) na te spletne strani. Za reklamno pasico lahko kontaktirajo na info(at)mizarstvo-pergovnik.si

Registracija, prijava in ogledovanje vsebin spletnih strani www.mizarstvo-pergovnik.si pomeni avtomatično pristajanje na te pogoje.

Varstvo osebnih podatkov

Lastnik spletnega mesta Mizarstvo Pergovnik, Silvo Pergovnik, s.p., se zavezuje, da podatkov, ki nam jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakšen drug način, ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam.

Vsi vaši posredovani podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi katerega so nam bili posredovani. Vaši podatki bodo tudi skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Namen uporabe vaših podatkov

 • za pošiljanje elektronskih sporočil, elektronskih novic in navadne pošte v zvezi s povpraševanjem ali oglaševanjem naših izdelkov;
 • za obveščanje o spremembah osebnih podatkov naših kupcev ali naročnikov;
 • za namen drugega kontaktiranja (npr. telefonsko) v zvezi s ponudbo ali drugih informacij podjetja;
 • za hrambo v bazi podatkov do preklica ali izstopa iz uporabniške vsebine.

Načela varstva podatkov

Obljubljamo, da bomo upoštevali naslednja načela varstva podatkov:

 • Obdelava je zakonita, poštena in pregledna. Naše obdelovanje podatkov ima zakonite razloge. Vedno upoštevamo vaše pravice in to še pred obdelavo osebnih podatkov. Nudimo vam informacije o obdelavi podatkov na vašo zahtevo.
 • Predelava je omejena na namen. Naše obdelovalne dejavnosti ustrezajo namenu zbiranja osebnih podatkov.
 • Obdelava se opravi z minimalnimi podatki. Zbiramo in obdelamo le minimalne količine osebnih podatkov, ki so potrebni za kateri koli namen.
 • Obdelava je omejena s časovnim obdobjem. Vaših osebnih podatkov ne bomo shranjevali dlje, kot je potrebno.
 • Trudili se bomo, da bomo zagotovili točnost podatkov.
 • Trudili se bomo, da bomo zagotovili celovitost in zaupnost podatkov.

Podatki, ki jih zbiramo

Informacije, ki ste nam jih posredovali
To je morda vaš e-poštni naslov, vaše ime, naslov za izstavitev računa/ponudbe, domači naslov itd. – predvsem informacije, ki so potrebne za poslovanje ali za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Shranjujemo informacije, ki nam jih posredujete, da lahko komentirate ali opravljate druge dejavnosti na našem spletnem mestu. Ti podatki vključujejo na primer vaše ime in e-poštni naslov.

Informacije, ki se samodejno zbirajo o vas
To vključuje informacije, ki jih samodejno shranjujejo piškotki in druga orodja za sejo. Na primer, vaš naslov IP, zgodovino nakupovanja (če obstaja) itd. Te informacije se uporabljajo za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Ko uporabljate naše storitve ali si ogledujete vsebino našega spletnega mesta, se lahko vaše dejavnosti beležijo.

Kako uporabljamo vaše osebne podatke
Vaše osebne podatke uporabljamo za:

 • to, da vam nudimo našo storitev. To vključuje na primer registracijo vašega računa; nudenja storitev, ki ste jih zahtevali; nudenje promocijskih izdelkov na vašo zahtevo in komuniciranje z vami v zvezi s storitvami; komuniciranje in sodelovanje z vami; in obveščanju o spremembah katerih koli storitev.
 • izboljšavo vaše uporabniške izkušnje; 
 • izpolnjevanje obveznosti določenih v zakonih ali pogodbah.

Vaše osebne podatke uporabljamo na podlagi zakonitih razlogov in / ali z vašim soglasjem.
Na podlagi sklenitve pogodbe ali izpolnjevanja pogodbenih obveznosti obdelamo vaše osebne podatke za naslednje namene:

 • da vas identificiramo;
 • da vam zagotovimo storitev;
 • komuniciramo.

Na podlagi legitimnega interesa obdelamo vaše osebne podatke za naslednje namene:

 • da vam pošljemo personalizirane ponudbe (od nas in / ali naših skrbno izbranih partnerjev);
 • upravljanje in analiziranje naše baze.

Z vašim soglasjem obdelujemo vaše osebne podatke za naslednje namene:

 • pošiljanje e-novic, novičnikov, glasil (od nas in / ali naših skrbno izbranih partnerjev);
 • za druge namene, za katere smo zahtevali vaše soglasje.

Obdelujemo vaše osebne podatke, da bi izpolnili obveznosti, ki izhajajo iz zakonov in / ali uporabljamo vaše osebne podatke za možnosti, ki jih določa zakon. Pridržujemo si pravico do anonimiziranja zbranih osebnih podatkov in uporabe takšnih podatkov. Podatke izven področja uporabe tega pravilnika bomo uporabili le, če so anonimizirani. Vaše podatke, zbrane o vas, shranimo tako dolgo, kot je potrebno za določene namene ali druge obveznosti, ki izhajajo iz zakonov.

Osebne podatke lahko obdelujemo za dodatne namene, ki niso tu navedeni, vendar so združljivi s prvotnim namenom, za katerega so bili zbrani podatki. Da bi to naredili, bomo zagotovili, da:

 • povezava med nameni, kontekstom in naravo osebnih podatkov je primerna za nadaljnjo obdelavo;
 • nadaljnja obdelava ne bi škodila vašim interesom in
 • bi bili podatki primerno zaščiteni za obdelavo.

Obvestili vas bomo o kakršnih koli nadaljnjih obdelavah in namenih.

Kdo še lahko dostopa do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne delimo z neznanci. Osebne podatke o vas v nekaterih primerih zagotavljamo našim zaupanja vrednim partnerjem, da vam bodisi omogočijo storitev ali izboljšajo uporabniško izkušnjo. Podatke delimo z:

Naši partnerji za obdelavo:

 • Google Analytics (statistike obiska)

Naši poslovni partnerji:
Nihče.

Povezane tretje osebe:
Nihče.

Delamo samo s partnerji za obdelavo, ki lahko zagotovijo ustrezno raven varstva osebnih podatkov. Vaše osebne podatke razkrivamo tretjim osebam ali javnim uslužbencem, če smo to pravno zavezani. Osebne podatke lahko razkrijemo tretjim osebam, če ste se s tem strinjali ali če obstajajo drugi pravni razlogi.

Kako varujemo vaše podatke

Trudimo se, da vaše osebne podatke skrbno varujemo. Za komunikacijo in prenos podatkov (npr. HTTPS) uporabljamo varne protokole. Kadar je primerno, uporabljamo anonimiziranje in psevdonimiziranje. Spremljamo naše sisteme za morebitne ranljivosti in napade. Na spletni strani uporabljamo dodatne varnostne vtičnike, ki ščitijo spletno stran pred različnimi načini vdora.

Čeprav se trudimo po svojih najboljših močeh, ne moremo garantirati varnosti informacij. Vendar pa obljubljamo, da bomo obvestili pristojne organe o vdorih. Prav tako vas bomo obvestili, če obstaja nevarnost, da bi bile ogrožene vaše pravice ali interesi. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da bi preprečili kršitve in vdore in pomagali organom, če bi do tega prišlo. Če imate ustvarjen račun pri nas, upoštevajte, da morate ohraniti svoje uporabniško ime in geslo v tajnosti.

Ostalo

Reklamacije računa

Če menite, da vam naše storitve niso bile pravilno obračunane, lahko v 8 (osmih) dneh po prejemu računa podate ugovor na izdani račun. Reklamacije morajo biti podane pisno, in sicer:

 • osebno na sedežu našega podjetja
 • pisno po elektronski pošti na naslov info@mizarstvo-pergovnik.si
 • pisno po pošti na naslov Silvo Pergovnik s.p., Ravne 177, 3325 Šoštanj

Reklamacije storitev

Trudimo se, da bi storitve izvajali čim bolj kakovostno. V kolikor menite, da storitev ni bila ustrezno izvedena, vas prosimo, da nam svojo pritožbo posredujete čim prej, da preverimo stanje in ustrezno ukrepamo v čim krajšem možnem času. Morebitno pritožbo lahko posredujte po telefonu, preko elektronske pošte ali osebno na sedežu podjetja.

Mizarstvo Silvo Pergovnik s.p., skladno z določbo 3. Odstavka 32. Člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (UR. 1. RS, št. 81/2015; ZIsRPS), obvešča stranke, da ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS), kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko spožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Po pravilih ZIsRPS lahko potrošnik vloži pobudo za reševanje spora pri izvajalcu IRPS le po predhodnem neuspelem poizkusu reševanja spora neposredno pri ponudniku! Stranke zato pozivamo, da se vedno najprej obrnejo na nas in skupaj bomo rešili nastalo težavo.

V primeru vprašanj se lahko obrnete na eno izmed naših telefonskih številk, ki so navedene na strani "Kje smo".

Raba spletnih piškotkov

Mizarstvo Pergovnik

Mizarstvo Pergovnik

Mizarstvo Pergovnik
Ravne 177,
SI-3325 Šoštanj-Ravne, Slovenija
Kontakt preko e-povpraševanja

Fotografije:
arhiv Mizarstvo Pergovnik

Ideja, oblikovanje in tehnična izdelava:

akta design

AKTA DESIGN
T: +386 3 586 64 14
E: info(at)aktadesign.si
http://www.aktadesign.si/

© Vse pravice pridržane
Mizarstvo Pergovnik, si pridržuje avtorske pravice na objavljeni vsebini spletne strani https://www.mizarstvo-pergovnik.si.
Pridržujemo si pravico do spremembe vseh vsebin brez predhodnega opozorila. Vsebine ni dovoljeno kopirati za javne in komercialne namene brez našega soglasja.
Stran je izdelana v CMS Akta v 5.00.